06-2906 7251 info@ingedingen.nl
IngeDingen ontspannen in warm water, watersessie, watertherapie

Laat mij je meenemen ‘van het land in het water’,

voor je reis naar binnen,

om te ont-dekken en voelen wie je werkelijk bent.

Watersessie

Waarom water?

her-inneren wie je werkelijk bent
in een oceaan van liefde
gedragen in het warme water
diepe ontspanning in een zachte beweging
geeft heling aan lichaam en geest
ruimte voor stroming
om los te laten wat niet meer gedragen hoeft te worden
zijn
verbonden met je pure bron

Het leven is mooi. Maar niet voor iedereen en niet elke dag. Soms zouden we het graag anders willen en iedereen heeft zo nu en dan te maken met tegenslagen, stress, ziekte of verlies. In de meeste gevallen gaat dat wel weer voorbij. Maar soms ook niet. Of niet vanzelf. Dan heb je wat hulp nodig, iemand die naar je luistert zonder oordeel, verlichting brengt gewoon door er voor je te zijn. Iemand die je leven even samen met je draagt en wat lichter maakt. Dat is letterlijk en figuurlijk wat het element water doet. Drijvend in warm water word je gedragen, ben je licht, bijna gewichtloos, voel je geen enkele druk, glijdt alles langs je heen.

Tijdens een Watersessie laat ik ons begeleiden door de helende zachte kracht van het Water. Dat doe ik niet alleen met de technieken uit mijn twee Wateropleidingen, maar ook met de wijsheid die ik heb opgedaan tijdens mijn ontmoetingen in de Atlantische Oceaan met in vrijheid levende walvissen en dolfijnen, de ‘Engelen van de Zee’ en de ‘Meesters van de Ademhaling’. Deze stromende verbinding van techniek en gevoel brengen me bij twee belangrijke woorden, die een Watersessie voor mij omschrijven:

VRIJ en VERBONDEN

VRIJom te bewegen, wat ruimte geeft voor stroming, of juist heel stil te voelen en waar te nemen, niet hoeven praten, geen woorden zoeken, niet denken; stil, maar niet alleen, en veilig gedragen door mijn armen en het warme water. 

VRIJom los te laten wat er niet meer hoeft te zijn, waardoor je puur kunt zijn wie je werkelijk bent, vol overgave, ontspanning, simpelweg ‘zijn’.

VRIJvan tijd en ruimte, van stress en spanning!

VERBONDEN, met het warme water, met mij, met alles wat is, met je lichaam en je geest.

VERBONDEN, met jeZelf, je zuivere bron, je unieke spirit, in pure overgave!

Je spirit is je diepe, wezenlijke kern, de essentie van wie jij werkelijk bent. In het warme water kan ik je laten voelen hoe het ís om in flow te zijn met je spirit. Door in je eigen flow te zijn en te blijven, kan je optimaal verbinden met het zelfhelend vermogen waarover wij allemaal beschikken. Ik begeleid en coach je bij dat proces. Met woorden, maar ook in stilte laat ik je steeds meer in en van jezelf ‘ont-dekken’. Laagje voor laagje, door je bewust te laten worden van alles wat je raakt, alles wat er in jou gezien, gevoeld en gehoord wil worden. Om uiteindelijk in respect en veiligheid het niveau te bereiken waarop je (weer) moeiteloos de persoon die je werkelijk bent kan erkennen en liefhebben. En je weer jezelf kunt openstellen voor alles wat er nog aan mogelijkheden in je verborgen zit.

Ongeacht of je te kampen hebt met stress, trauma’s, een burn-out, rouw of ander lijden, een Watersessie verlicht en heelt. Hoe pijnlijk of heftig de situatie waarin je nu zit ook is, er is altijd een manier om door te gaan, in jouw unieke tempo, op jouw eigen-wijze.

Een Watersessie is goed te combineren met een ‘coaching aan land’. Wil je daar meer over weten? Kijk dan hier.

 

Een Watersessie

“… drijven en gedragen worden,
boven en onder water;
beweging, stilte en massage,
in en door warm water,
biedt ontspanning,
heling van lichaam en geest,
en stromende verbinding
met de fluisteringen van je ziel…”

 

Bij een individuele Watersessie neem ik je mee ‘van het land in het water’. Na een warm welkom aan land en even rustig omkleden, beginnen we met een gesprek in het water waarin ik, heel praktisch, uitleg geef over het verloop van de sessie. Er is alle ruimte voor jou om te delen wat je wilt delen; wat er in je leeft, specifieke vragen of wensen, je fysieke gezondheid. Kortom, alle informatie die ik nodig heb om de sessie volledig op jouw unieke zijn te mogen afstemmen.

Daarna gaan we de stilte in, begeleid door wat ademwerk en visualisatie.
We zijn samen in het water, er zijn geen andere mensen bij. Het element water zorgt er vanzelf voor dat de sessie stroomt en je zult je snel volledig op je gemak voelen. Je kunt je helemaal weg laten drijven op de zachte klanken van de muziek onder water, waardoor ook je geest even vrij kan zijn van denken.

Ik laat je de zachtheid en tegelijkertijd de kracht en de diepgang, maar ook de speelsheid van het waterwerk voelen. Je ervaart tijdloze tijd en onbegrensde ruimte. Je kunt gewichtloos genieten van pure ontspanning of naar binnen ‘duiken’ en in stilte waarnemen wat daar in je leeft. Met de extra stimulans van het warme water zorg ik voor ondersteuning bij de helingsprocessen die jou verlichten. Je raakt letterlijk en figuurlijk ‘In Flow’.
Aan het eind van de sessie neem ik de tijd je goed te integreren, zodat je met een bijzondere ervaring het land weer rustig op kunt lopen. Dit doen we door woorden vanuit je gevoel te laten stromen, wat je ervaren hebt en in jezelf waargenomen.
De sessie duurt in totaal 1 uur.

 

Afspreken met Inge

 

 

 

Wil je met me afspreken voor een Watersessie? Neem gewoon contact met me op, dan maken we een afspraak.

 

Heb je geen ervaring met mijn Watersessies en wil je mij eerst beter leren kennen? Ook dat kan eenvoudig:
online kennismaken kan via Inge, echt kennismaken kan door een afspraak te maken: klik hier voor alle manieren waarop dat moeiteloos kan. Uiteraard kan je via dezelfde weg ook eerst (geheel vrijblijvend) meer informatie over een Watersessie krijgen.

 

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen, in het water of aan land!

 

Al vast wat praktische informatie:

Ik geef de Watersessies in het warme bad van Sauna en Beautycentrum Centre du Lac, Katwijkerlaan 105 in Pijnacker. Deze locatie is goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

  • Als je alleen voor een watersessie komt, hoef je niet door de sauna heen om bij het bad te komen! Je kan dan via de achteringang op de afgesproken tijd binnenkomen. Deze ingang is te vinden links achter het gebouw bij het trappetje naar beneden.
  • Een Watersessie is als afzonderlijke activiteit te boeken, maar is ook prima te combineren met saunabezoek. Het saunabezoek zit niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf los reserveren via de receptie van Centre du Lac. Dit kan online of telefonisch.
  • Tijdens een Watersessie wordt badkleding gedragen.
    Handig om mee te nemen zijn een badjas, slippers, flesje water.

 

Tarieven: 

Kennismakingssessie/Cadeaubon: € 87,50

Vervolgsessies: € 97,50

Vijf sessies = één sessie gratis (bij vooruitbetaling): €390,-

Combi Watersessie (1 uur) – Landsessie (1,5 uur)
Kan op 1 dag of 2 verschillende dagen): € 205,-

Duosessie, speciaal voor saunagasten van Centre du Lac: combinatie van een half uur Watersessie en een half uur ‘vrij drijven’, voor 2 personen: € 97,50


Mocht je informatie wensen over opleidingsmogelijkheden of heb je andere ideeën om iets in het water te doen, denk bijvoorbeeld aan een workshop met meerdere mensen,
bel/mail me dan voor de mogelijkheden.

Water kent geen grenzen en heeft ongekende dieptes ;-).

  

Vragen?

Of behoefte aan meer informatie?

Klik hier om contact op te nemen, gratis, vrijblijvend, ik help je graag.