06-2906 7251 info@ingedingen.nl
IngeDingen ontspannen in warm water, watersessie, watertherapie

Laat mij je meenemen ‘van het land in het water’,

voor je reis naar binnen,

om te ont-dekken en voelen wie je werkelijk bent.

Over Inge

zo lief en fijn

vrij en verbonden te zijn

mijn vleugels trillen

gedachten verstillen

elke cel transformeert

met wat het leven me nu leert

mijn zijn is deel

van het grotere geheel

word ik me bewust

terwijl het universum me wakker kust

alles mag er zijn

verdriet, blijdschap en pijn

zo lief

zo fijn

Aan ‘een vreemde’ vragen je te helpen op zoek te gaan naar wie je werkelijk bent, of eerlijk zeggen dat je het gewoon even niet meer weet … bijna niemand vindt dat makkelijk. Daarbij komt dat je bij mij ook nog eens een keer voor een watersessie het vertrouwde land verlaat. Om die drempel te verlagen, vertel ik je graag iets over mezelf.

Als overtuigd natuurmens spreken alle elementen mij aan, maar ik heb al mijn hele leven de meeste fascinatie voor het element water. Ik kan uren wandelen langs het strand, kijken en luisteren naar de zee, zeilen over meren, genieten van een wandeling in de regen en het liefste elk water waar ik kom echt voelen door erin te duiken. Water in alle vormen, van beekjes, rivieren, meren, watervallen, zeeën, oceanen, tot regen, ijs en sneeuw … Water geeft mij op de meest natuurlijke wijze alles: rust en beweging, vrijheid en verbinding, zachtheid en kracht, ontlading en oplading. Water is het element waar ons leven begint. Mijn liefde voor water bracht me naar de bron van wie ik ben en waarom ik hier ben, wat mijn missie is. Dat bleek al tijdens de eerste watersessie die ik zelf meemaakte, jaren geleden, maar werd bevestigd en versterkt door mijn unieke ervaringen met walvissen en dolfijnen in de Atlantische Oceaan.

 

 

Ik hou van het contact met anderen, het streven naar echte verbinding, met oprechte aandacht. In een goed gesprek of luisterend, in stilte. Maar oprechte aandacht en liefde voor anderen begint met voldoende aandacht en liefde voor jezelf. Met het herkennen en erkennen wie je werkelijk bent. En met de bewuste keuze voor dat waar jij energie van krijgt, in plaats van stress, spanning, schuldgevoel … Ik heb dat zelf toen ik jong was ondervonden. Door die ervaring en met de kennis opgedaan tijdens mijn wateropleidingen, heb ik de helende werking van water ontdekt en ermee samen leren werken.

Het was vervolgens een kleine stap om die helende kracht van water te combineren met mijn passie om anderen te helpen, te versterken; vanuit mijn hart, letterlijk en figuurlijk ‘In Flow’. Dat is uiteindelijk wat ik het liefste doe in mijn watersessies: met behulp van het element Water anderen de kracht, de energie en de inspiratie laten ervaren die ieder van ons in zich heeft, soms dicht onder de oppervlakte, soms dieper weggestopt.

Bovenstaand gedicht schreef ik vorig jaar nadat ik nog weer door een intens proces was gegaan. Fysiek werd ik af en toe even helemaal stilgelegd om spiritueel nog meer vrij te mogen komen. Deze innerlijke reis was heftig, maar ik ben dankbaar voor deze groei, bloei en bewustwording, waarmee ik er nu nog meer kan zijn voor anderen. Naast de al bekende en diepe liefde en passie voor mijn waterwerk, ontwaakten er spontaan andere kwaliteiten.

 

 

In mijn eigen proces ontdekte ik namelijk de kracht en voeding van één Zijn met de natuur en wat echte stilte in je heelt.
Het stromend mogen begeleiden van de laatste reis van een cliënt opende de weg naar stervensbegeleiding. In de watersessies durfde hij meer en meer in overgave te gaan, aan land waren het onder andere mijn stem en liefdevolle aanraking die veiligheid boden om het aardse leven los te laten.

Tot slot kwam de oeroude, maar zo rijke leer van Boeddha in mijn leven. Door te lezen over Dakini en te gaan werken met meditatie via klank, kleur en mandala’s kwamen nu ook diepe vrouwelijke energie, kracht en wijsheid in me vrij.

Met de rijkdom van het ont-dekken van mijn eigen wijsheid en pure liefde voor het leven, ben ik er graag om jou te coachen in verdieping en verbinding. Samen in woorden, maar ook in stilte, dieper in jezelf duiken. In respect en veiligheid toestromen naar dat diepere nivo van erkennen en liefhebben van de persoon die je werkelijk bent, open voor alles wat er nog in jou aan schatten verborgen ligt. In die verdieping zit je verbinding, met je bron, je puurheid, je levensenergie, wie je werkelijk bent. Vanuit die veilige rotsvaste verbinding met jezelf, kun je verbinden met anderen en het leven.

Deze processen begeleid ik in een staat van flow, in het water en aan land, gewoon door er voor je te zijn. Door te horen wat je zegt, door mee te voelen wat je voelt en je fysiek, met mijn stem en energetisch, aan te mogen raken.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen en samen te verdiepen en verbinden!

Vragen?

Of behoefte aan meer informatie?

Klik hier om contact op te nemen, gratis, vrijblijvend, ik help je graag.