06-2906 7251 info@ingedingen.nl
IngeDingen ontspannen in warm water, watersessie, watertherapie

Inspiratie

Humans in harmony with their spirit
are like a river flowing.
They go where they will
without pretence
and arrive at their destination
prepared to be themselves
and only themselves.

Heb je wel eens bewust bij een rivier gestaan? De stroming van het water gezien, gehoord, gevoeld? Die stroming is er gewoon, gaat altijd door. Er straalt vaak rust vanaf, die continue stroom. Het water dat haar weg zoekt, weet, langs stenen, langs oevers. Er straalt ook kracht vanaf, rustig kabbelend of hard kolkend.
Om zo als mens te zijn, te leven; rustig, stromend, krachtig en je weg wetend.
Ik wens het je toe!
Inge

 

Een monnik putte water uit een zeer diepe bron. Een jongeman kwam voorbij en vroeg de monnik nieuwsgierig waarom hij voor het pad van stilte en afzondering had gekozen. Zelf zag hij niet in waar een leven van meditatie en ascese goed voor was.
De monnik zette zijn waterkruik neer en zei: ‘Kijk in de bron. Wat zie je?’
De man keek in het donkere gat, maar kon niets zien. ‘Niets!’ antwoordde hij.
Na een poos vroeg de monnik de jongeman nogmaals een blik in de bron te werpen. ‘Wat zie je?’ De ander antwoordde: ‘Ik zie mezelf!’
Er verstreek enige tijd, waarna de monnik de jongeman nogmaals verzocht in de bron te kijken. ‘Wat zie je?’ informeerde hij. ‘Ik kan tot op de bodem kijken, ik kan zelfs de afzonderlijke stenen zien,’antwoordde de ander.
‘Goed,’zei de monnik en vervolgde: ‘Meditatie betekent je kruik neerzetten en het water niet langer vertroebelen. Het water, dus de gedachten, komt tot rust, het wordt stil en helder. Eerst herken je je ware wezen. Wanneer je blijft oefenen in meditatie en de geest kalm en helder wordt, onderken en doorzie je de wezensgrond van alle dingen in het leven.’
Boeddha’s reisgids naar het geluk

 

 

Vragen?

Of behoefte aan meer informatie?

Klik hier om contact op te nemen, gratis, vrijblijvend, ik help je graag.